Три нови ресторанта на ключови места ще радват пловдивчани и гостите

...
Три нови ресторанта на ключови места ще радват пловдивчани и гостите
Коментари Харесай

Откриват нови места за хапване и пийване в Стария град

Три нови ресторанта на основни места ще радват пловдивчани и гостите на града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.   Сградата на " Йоаким Груев " 13 към този момент е освободена, приготвя се концесия за някогашния хостел на ул. " Съборна " 20, който също би трябвало да се трансформира в ресторант; към нов живот ще се върне и ресторант " Улпия ", от който наемателят се е отказал и за който сега чака оценка, описа кметът Иван Тотев. 

Целта на общинската администрация е възкръсване на Стария град, основаване на нови благоприятни условия туристите да прекарат повече време в архитектурно-историческия резерват. Специално за туристите ще бъде построен и нов информационен център. Той ще се намира при източния вход на Стария град. 

" Това е най-хубавото място - на ъгъл е, гледа и към улицата, и към Стария град. Автобусите с туристи стопират на Източната врата и хората виждат първо бялата къща ", описа за читателите ни шефът на ОИ " Старинен Пловдив " Йордан Илиев. Очакванията са това да стане един от водещите туристически центрове тъкмо поради извънредно стратегическото си място. Туристическите осведомителни центрове пък ще станат по-функционални.

" Ние не използваме напълно капацитета им. Когато един екскурзиант влезе, когато си купи билет, когато си купи сувенир, няма нищо по-логично от това той да има потребност от напитка и ядене ", разяснява Илиев. Затова градът под тепетата ще е първият с инфоцентрове, които оферират ядене и пийване - освежителни питиета, кафета, сокове и сладкиши. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР